Ładny Tort Ananasowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj ładny tort ananasowy. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 17g tłuszczu i w sumie 341 kalorii. Ten przepis służy 12. Za 59 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś ekstrakt z migdałów, cukier cukierniczy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Ananasowy, Tort Z Serem Ananasowym, oraz Puszysty Tort Ananasowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Pozostaw jajka w temperaturze pokojowej na 30 minut. W dużej misce masło śmietankowe i 3/4 szklanki cukru na lekką i puszystą masę. Ubij żółtka.
Odcedź ananasa, rezerwując 2/3 szklanki soku. W misce wymieszaj sok, 3/4 szklanki ananasa i wanilię (odłóż pozostały ananas na nadzienie).
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodaj do kremowej mieszanki na przemian z mieszanką ananasową, dobrze ubijając po każdym dodaniu. W małej misce i czystymi naganiaczami ubijaj białka na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, po 1 łyżce stołowej, ubijając wysoko, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż czwartą część białek w ciasto; złóż pozostałe białka.
Łyżka do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 28-32 minuty lub do momentu, gdy ciasto odskoczy po lekkim dotknięciu. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
Do nadzienia ubij śmietanę, cukier cukierniczy i wyciągnij w schłodzonej dużej misce, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż zarezerwowany ananas. Podziel każdą warstwę ciasta na pół poziomo.
Rozłóż około 3/4 szklanki nadzienia między każdą warstwą; rozłóż pozostałe nadzienie na wierzchu.
Posyp migdałami. Przechowywać w lodówce.