Złoty chleb owsiany
Złoty chleb owsiany to przepis na danie wegetariańskie bez nabiału i laktoovo z 10 porcjami. Za 35 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 183 kalorie , 4 g białka i 4 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką płatki owsiane, ekstrakt waniliowy, jajko i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się dobrze jako śniadanie. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 41% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj Golden Potato and Caramelized Onion Flat Bread Pizza , Golden Chickpeas With Cilantro, Garlic, Sun-Dried Tomatoes and Goat Cheese i Golden Cream Of Mushroom Soup With Crispy Shallots & Creme Fraiche , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę pszenną, 3/4 szklanki płatków owsianych, mąkę pełnoziarnistą, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon. W innej misce wymieszaj mus jabłkowy, jajko i wanilię; wymieszaj z suchymi składnikami, aż będą wilgotne. Wymieszaj z rodzynkami i orzechami pekan.
Wlać do keksówki o wymiarach 8 x 4 cale i wysmarować sprayem do pieczenia.
Posyp resztą płatków owsianych.
Piec w temperaturze 325° przez 50-55 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.