Złote Ziemniaki Yukon: Styl Jacques Pepin
Yukon Gold Potatoes: Jacques Pepin styl może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 9g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Mieszanka soli, masła, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 56%. Podobne przepisy to Pokruszone Złote Ziemniaki Yukon, Zapiekanka z ziemniaków Yukon Gold, oraz Yukon Gold Puree Ziemniaczane.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ziemniaki na głębokiej patelni i dodaj sól i pieprz, do smaku. Przykryć ziemniaki w połowie z wywarem z kurczaka, około 3 szklanki, dodać masło i przykryć patelnię pokrywką. Gotować ziemniaki w wywarze do prawie miękkości, około 5 do 8 minut, w zależności od wielkości ziemniaków.
Zdjąć pokrywę i pozostawić kolbę do odparowania, około kolejnych 5 minut. Gdy wywar wyparuje pop każdego ziemniaka za pomocą kadzi lub dużej łyżki, tworząc małe pęknięcie w każdym, ale nie rozbić. Pozostawić ziemniaki do brązowego z każdej strony, kolejne 5 minut, i ponownie doprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne lub pożądane.
Wyjmij rumiane ziemniaki z patelni i umieść na półmisku, przyozdobionym natką pietruszki.