Złote Rogale
Przepis Golden Crescent Rolls można przygotować w około 3 godziny i 10 minut . Jedna porcja zawiera 184 kalorie , 3 g białka i 8 g tłuszczu . Za 16 centów za porcję otrzymujesz chleb na 20 osób. Ten przepis podoba się 1712 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, ciepłą wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 38% , to danie jest raczej kiepskie. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Blueberry Almond Crescent Rolls , Eggless Chocolate Chip Crescent Cookies - Eggless Cookies i Golden Chickpeas With Cilantro, Garlic, Sun-Dried Tomatoes and Goat Cheese .
Instrukcje
Rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Wymieszaj cukier, sól, jajka, smalec i 2 szklanki mąki. Ubijaj, aż masa będzie gładka.
Wymieszaj z pozostałą mąką, aż będzie gładka. Zeskrob ciasto z boku miski. Zagnieć ciasto, przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość (około 1-1/2 godziny).
Uderz ciasto. Podziel na pół.
Każdą połówkę rozwałkuj na okrąg o średnicy 30 cm.
Pokroić na kawałki wielkości 10–15 sztuk.
Zwiń kawałki zaczynając od szerszego końca.
Połóż bułki z wierzchołkiem na natłuszczonej blasze do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoją objętość (około 1 godziny).
Piec w temperaturze 205 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita) przez 12–15 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Po wyjęciu posmaruj wierzch masłem.