Złote Ciasteczka Sezamowe
Złote ciasteczka sezamowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 51 kalorii. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka ekstraktu waniliowego, nasion sezamu, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Złote Ciasteczka Sezamowe, Złoty Warkocz Sezamowy, oraz Złoty Pleciony Chleb Sezamowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać nasiona do patelni i umieścić w piekarniku 300 stopni F (150 stopni C) na około 10 minut lub aż lekko rumiane. Mieszaj nasiona od czasu do czasu.
Masło lub margarynę zmiksować z wanilią, aż będą lekkie i puszyste.
Stopniowo dodawać cukier cukierniczy, ubijając aż będzie puszysty.
Dodać jajko i dokładnie ubić.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać.
Dodać w trzeciej do kremowanej mieszaniny. Po każdym dodaniu mieszanki mąki wymieszać z prażonym sezamem.
Wymieszać aż do wymieszania. Przykryć i schłodzić ciasto przez co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Na lekko posypanej mąką powierzchni zwijaj 1/3 ciasta na raz do grubości 1/8 cala.
Cięcie za pomocą 2-calowego frezu zapiekanego.
Przenieś pliki cookie do nieprecyzyjnych arkuszy plików cookie.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 10 do 12 minut.