Złota Sałatka z buraków i ziemniaków
Need a przystawka bezglutenowa? Złota Sałatka z buraków i ziemniaków może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cienkich ziemniaków, majonez, ocet ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Złoty Burak, zielenina i Torta ziemniaczana, Sałatka z buraczków złocistych, oraz Sałatka Ze Złotych Buraków dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 6-do 8-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 3 kwarty wody do wrzenia.
Dodać buraki, zmniejszyć ogień do średniej wysokości, przykryć i gotować przez 10 minut.
Dodać ziemniaki do buraków, przykryć ponownie, i gotować, aż oba będą miękkie po przekłuciu, o 10 minut dłużej.
Odcedzić i ostudzić. Buraki obrać, a następnie pokroić w półksiężyce o grubości 1/4 cala.
W międzyczasie, w małej misce, ubij razem śmietanę, majonez, ocet, cebulę, pietruszkę, chrzan i czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos wymieszać z ziemniakami.
Wypłukać rukolę. Wybierz delikatne gałązki z twardych łodyg i pokrój na długości od 3 do 4 cali. Ułóż gałązki na talerzu. Top z ziemniakami, a następnie ułóż buraki na mieszaninie.
Posypać pokruszonym boczkiem.