Zwęglona kukurydza i cukinia Tacos

Zwęglona kukurydza i cukinia Tacos
Przepis zwęglona kukurydza i cukinia Tacos jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 36 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. 751 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka tortilli kukurydzianych, kłosy kukurydzy, ser romano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Taco kukurydziane z cukinią-rzodkiewka Slaw, Śniadaniowe Tacos z zwęgloną cukinią i czerwoną papryką, oraz Grillowane Tacos z krewetkami z salsą kukurydzianą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać połowę oleju w 12-calowej patelni ze stali nierdzewnej na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać kukurydzę, wrzucić raz lub dwa razy, i gotować bez ruchu, aż zwęglone z jednej strony, o 2 protokół. Wrzucić kukurydzę, wymieszać i powtarzać, aż zwęglone z drugiej strony, o 2 minuty dłużej. Kontynuuj podrzucanie i zwęglanie, aż dobrze zwęglone na całym, łącznie około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
3
Dodać cebulę i jalapeño i gotować, podrzucając i mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać czosnek i gotować, stale mieszając, aż pachną, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Przenieść kukurydzę do czystej miski. Wypłukać patelnię (na dnie mogą być przypalone cukry kukurydziane, ale powinny łatwo zejść z wodą).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Ostrożnie wysuszyć patelnię i powrócić do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj pozostały olej i ogrzać aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Dodać cukinię i gotować bez ruchu, aż dobrze zwęglone, o 2 protokół. Wrzucić cukinię i char na drugiej stronie, o 2 minuty dłużej. Jeszcze raz wrzucić i posmarować, a następnie przenieść cukinię do miski z kukurydzą. Złóż kolendrę i sok z jednej limonki. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Pozostałe limonki pokroić na 8 klinów każdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Podawać kukurydzę natychmiast z ciepłymi tortillami( dwie na taco), salsą, serem, śmietaną i limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia4
Magazyn