Zwęglone bakłażany i pomidory z Harissą i miętą
Zwęglone bakłażany i pomidory z Harissanem i miętą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.75 za porcję. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 4G białka, oraz 36 g tłuszczu. Mieszanka harissy, oliwy z oliwek, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki Harissa z kuskusem, pomidorami i miętą, Laotański bakłażan z pomidorami, cebulą i miętą, oraz Bakłażan z karmelizowaną cebulą, pomidorami i miętą.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na bardzo wysokim ogniu, aż pali.
Dodaj 4 łyżki oleju i poczekaj, aż się połyśnie, a następnie dodaj bakłażana. Wymieszać, aby pokryć olejem i gotować, aż lekko zwęglone i miękkie, ale zęby, mieszając od czasu do czasu.
Usuń z patelni do miski lub talerza.
Niech patelnia ciepła ponownie aż do palenia, a następnie dodać pozostałe dwie łyżki oleju i niech migotać.
Dodaj pomidory i szczyptę soli, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, będą soczyste i lekko zwęglone.
Dodać czosnek, 1 do 1 1/2 łyżeczki harissa (więcej, jeśli chcesz), i gotowane bakłażan na patelni. Wrzucić i gotować przez minutę, a następnie usunąć patelnię z ognia.
Dodaj sok z cytryny, miętę i szczyptę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wrzucić, dodać sól do smaku i podawać natychmiast, z dodatkową harissą przy stole.