Zuzanna Feniger zapiekane w sezamie placki bananowe z kokosowym dżemem Kaya

Zuzanna Feniger zapiekane w sezamie placki bananowe z kokosowym dżemem Kaya
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Susan Feniger sezamowe chrupiące placki bananowe z kokosowym dżemem Kaya spróbować. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 10g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 62 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz wodę gazowaną, nasiona sezamu, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Toast Kaya Susan Feniger, Kaya Toast z ulicy Susan Feniger, oraz Ukraińskie pierogi ze szpinakiem Susan Feniger dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dżem: w małym rondlu, połączyć mleko kokosowe i 1/2 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odciąć koniec korzenia off liści pandan i umyć liście pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć wszelkie zabrudzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Pokroić pandan na 4-calowe kawałki, aby lepiej pasowały do rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj pandan i sól do mieszanki mleka kokosowego. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, popychając liście pandanu w dół do mleka i gotować przez 3 do 4 minut, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)(duża Tuba)
5
Wyjąć z ognia i niech mieszaninę strome przez 20 minut, lub aż pandan jest wystarczająco chłodny, aby obsługiwać gołymi rękami.
6
Wyciągnij liście pandan z patelni i wycisnąć je na mieszaninie kokosowej, aby wyodrębnić jak najwięcej smaku i cieczy, jak to możliwe. Wyrzucić liście i odstawić płyn na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Przynieś 2 cale wody na wolnym ogniu w średnim rondlu. W misce ze stali nierdzewnej, ubić razem jajka, żółtka i pozostały ½ szklanki cukru. Powoli ubijamy mieszankę kokosową. Ustaw miskę na rondlu lekko gotującej się wody i gotuj delikatnie, stale mieszając gumową łopatką, aż mieszanina zgęstnieje, 15 do 20 minut. Będzie się wydawać, że długo nie zobaczysz żadnych rezultatów, ale w momencie, gdy mieszanina zacznie się ustawiać, łatwo ją rozgotować—więc uważaj, aby nie odejść. Konsystencja powinna być jak gęsty krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Wlać mieszaninę do czystego pojemnika i umieścić go w lodówce do ostygnięcia.
9
Do placków: w średniej misce wymieszać mąkę ryżową, mąkę uniwersalną, cukier, nasiona sezamu i sól. Powoli ubij w wodzie gazowanej, aby uzyskać konsystencję luźnego ciasta naleśnikowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Woda GazowanaWoda Gazowana
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Wypełnij szeroką patelnię z 3-calowymi bokami (żeliwna patelnia działa najlepiej)z wystarczającą ilością oleju, aby dotrzeć do połowy boków. (Pamiętaj, że olej rozszerzy się i wzrośnie, gdy się nagrzeje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Rozgrzać olej na średnim ogniu przez 4 do 5 minut lub aż kropla ciasta natychmiast wypłynie i termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 350 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
12
Obrać banany i pokroić je wzdłuż na długie, cienkie plasterki (1/8 cala grubości, około 4 plasterki na banana). (Jeśli używasz dużych bananów, przeciąć je na pół poziomo, a następnie pokroić wzdłuż.) Zanurzyć każdy plasterek w cieście, wrzucić do gorącego oleju i smażyć przez 2 do 3 minut z każdej strony, lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Plasterki Banana OpcjonalnieDodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
13
Przełożyć do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć.
14
Podawać natychmiast, z miską dżemu do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn