Zuppa Inglese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Zuppan Inglese. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 314 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, ciasto z anielskim jedzeniem, koniak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zuppan inglese, Panini Inglese, oraz Zuppa Del Sol dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić cukier i żółtka w dużej misce i ubić mikserem z dużą prędkością, aż bladożółty. Stopniowo dodawać mąkę, ubijając, aż będzie gładka.
Podgrzać mleko na średnim ogniu w średnim, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować). Stopniowo dodawaj gorące mleko do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaninę mleka do patelni. Gotować mieszaninę na średnim ogniu do zgęstnienia (około 8 minut), stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać ze skórką.
Łyżka 1/4 szklanki kremu na dnie 2-quart sufl danie lub kompot. Ułóż jedną trzecią plasterków ciasta w jednej warstwie na kremie.
Połącz grenadynę, Drambuie, koniak i rum.
Zmiksować mieszaninę Grenadyny na plastrach ciasta, aż zmoknie.
Rozłóż 1 1/4 szklanki kremu na plastrach ciasta. Ułóż jedną trzecią plasterków ciasta w jednej warstwie na kremie.
Zmiksować mieszaninę Grenadyny na plastrach ciasta, aż zmoknie.
Połączyć 1 1/4 szklanki kremu i czekolady, i rozłożyć na plastry ciasta. Ułóż pozostałe plastry ciasta na kremie.
Pędzel z pozostałą mieszaniną Grenadyny.
Rozłóż pozostały krem na plastrach ciasta.
Posypać migdałami. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.