Zupa ziemniaczano-serowa
Ziemniaki i Cheddar-Zupa serowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,38 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jest idealny do Jesień. Mieszanka soli, wody, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Ziemniaczana Z Serem Cheddar, Ser Cheddar Zupa Ziemniaczana Brokuły, oraz Boczek Ziemniaczany Brokuły Cheddar Zupa Serowa.
Instrukcje
W dużym rondlu, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż chrupiące.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Wylać wszystko z wyjątkiem 2 łyżek tłuszczu boczku lub, jeśli nie masz 2 łyżek, dodać wystarczającą ilość oleju do gotowania, aby uzupełnić ilość. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać ziemniaki, wodę i sól i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, 15 do 20 protokół.
Połowę zupy wyjąć z patelni i puree w robocie kuchennym. Alternatywnie, rozgnieść niektóre ziemniaki z masher ziemniaków. Przecier z powrotem na patelnię. Na małym ogniu dodaj ser i mieszaj do rozpuszczenia.
Zdjąć patelnię z ognia. Skosztuj zupy i dodaj więcej soli w razie potrzeby.
Zupę podawać z boczkiem i szczypiorkiem.
Podaj Merlot stanu Waszyngton z tą bogatą i zadymioną zupą. Merlotowie z waszyngtońskiej Kolumbii i doliny Yakima są nieco bardziej powściągliwi niż ich bracia z Kalifornii i mają wyraźny podkład mineralny, który sprawia, że są tu naturalni.
Uwagi: gotujące się ziemniaki mają mniej skrobi niż pieczone, czyli lepiej trzymają się razem po ugotowaniu. Dlatego są często używane w zupach i sałatkach ziemniaczanych. Ale nie w tej zupie. Ponieważ chcemy, aby niektóre ziemniaki rozpadły się na mniejsze kawałki i zagęściły zupę, ziemniaki do pieczenia są idealnym wyborem.