Zupa ziemniaczano-porowa
Need a zupa bezglutenowa? Zupa z ziemniaków i pora mogłaby być super przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać masło, ziemniaki russet, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Zupa Z Pora Ziemniaczanego, Zupa z pora i ziemniaków mamy, oraz Zupa z szynki, ziemniaków i pora dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu, roztopić masło i podsmażyć pory do miękkości, o 3 do 5 protokół.
Dodać ziemniaki i bulion i gotować, aż warzywa są gotowane przez i zaczynają się rozpadać, o 15 do 20 protokół. Jeśli używasz blendera zanurzającego, zanurz zupę i puree, aż będzie gładka, ale z resztkami małych kawałków. * Jeśli używasz blendera, Wrzuć zupę do blendera i zmiksuj, aż będzie gładka, ale z resztkami małych kawałków. Być może będziesz musiał to zrobić w 2 partiach.
Dodać śmietanę i zmiksować do połączenia, następnie sprawdzić przyprawy i dodać sól i pieprz, do smaku.
Podawać na gorąco w miseczkach do zupy i posypane posiekanym szczypiorkiem.
Wyjmij płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut.
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż w połowie. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje wybuchy ciepła.
Umieść ręcznik na górze maszyny, pulsuj kilka razy, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.