Zupa ziemniaczano-orzechowa z grzankami z szynki

Zupa ziemniaczano-orzechowa z grzankami z szynki
Zupa ziemniaczano-orzechowa z grzankami z szynki to bezglutenowe zupa. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 8G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz sól, liście rozmarynu, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa ze słodkich ziemniaków z grzankami Pancetta-rozmaryn, Zupa ziemniaczana Yukon Gold z oliwą ze szczypiorku, redukcją buraków i grzankami Confit ze słodkiego czosnku, oraz Tajska zupa orzechowa z grillowanymi grzankami z masła orzechowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 4-do 5-quart holenderski piekarnik, roztopić masło na średnim ogniu. Cebulę, seler i czosnek ugotować na maśle 10 minut, mieszając od czasu do czasu, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać bulion, słodkie ziemniaki i posiekany rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
RozmarynRozmaryn
BulionBulion
3
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć; dusić 25 minut lub aż ziemniaki będą bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
4
Wyjąć z ognia; ostudzić 15 minut.
5
W międzyczasie podgrzej 10-calową patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać szynkę; gotować, aż rumiane i chrupiące ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
7
Osuszyć na ręcznikach papierowych; przykryć, aby się ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
W blenderze lub robocie kuchennym umieść jedną trzecią mieszaniny ziemniaków. Okładka; blend na średniej prędkości do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wlać do dużej miski. Powtórz dwa razy z pozostałą mieszaniną ziemniaków. Powrót puree mieszaniny do holenderskiego piekarnika; wymieszać z masłem orzechowym. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż zupa będzie gładka. Wymieszać z bitą śmietaną, solą i pieprzem; gotować do całkowitego ogrzania. Najlepsze indywidualne porcje z szynką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
ZiemniakZiemniak
ZupaZupa
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Dekoruj gałązkami rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn