Zupa Ziemniaczano-Koprowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy ziemniaczano-Koprowej. Jedna porcja zawiera 519 kalorii, 22g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,03 zł za porcję. Jeśli masz chude mleko, pory, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Zupa Ziemniaczana Z Kopru Włoskiego, Kremowa zupa z kopru włoskiego i ziemniaków, oraz Zupa z porów, ziemniaków i kopru włoskiego z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij ciemnozielone wierzchołki pora i włóż do dużego garnka wraz z łodygami kopru włoskiego i liśćmi; dodaj 8 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do medium, przykryć i dusić 20 protokół.
W międzyczasie połowę pozostałych porów przekrój wzdłuż, a następnie cienko pokrój i spłucz.
Marchew i po połowie pokrojonego poru i pokrojonego w kostkę kopru włoskiego wyłożyć na wyłożoną folią blachę do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem, zalać sprayem do gotowania i wymieszać. Pieczemy na złoty kolor, około 25 minut.
W międzyczasie roztopić masło w holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu.
Dodać pozostałe pory i koper włoski i gotować, mieszając, do miękkości, o 4 protokół.
Dodać ziemniaki i 2 szklanki przygotowanego bulionu. Przykryć i gotować do miękkości, 15 protokół.
Dodaj 4 więcej szklanek bulionu i mleka; doprowadzić do wrzenia. Pracując partiami, przekładamy do blendera i puree; doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę pokroić w miseczki; na wierzch ułożyć pieczone warzywa i posiekane zioła.
Na pieczywie tostowym posmarować ricottę i doprawić pieprzem; podawać z zupą.
Zdjęcia Antonis Achilleos