Zupa ziemniaczana z pieczonym czosnkiem i szalotką z serowymi grzankami
Pieczony czosnek i szalotka zupa ziemniaczana z serowymi grzankami może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pieczenia ziemniaków, chleb bagietka, parmezan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pieczona zupa z czerwonej papryki z serowymi ziołami i grzankami czosnkowymi, Zupa pomidorowa pieczona z grzankami czosnkowymi, oraz Zupa ziemniaczana z pieczonego Pora z domowymi grzankami.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować zupę, Usuń białe papierowe skórki z główek czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków); odetnij wierzchołki, pozostawiając nienaruszone końce korzeni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki
Czosnek
Zupa
3
Czosnek ułożyć na płytkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Skropić 1 łyżkę oleju na czosnku, posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Pieprz
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
5
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Dodaj szalotki do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Skropić 1 łyżkę oleju na szalotki, posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Przykryć i piec w 400 przez 25 minut lub do miękkości i rumiane. Super. Wyciśnij czosnek, aby wyodrębnić miąższ; obrać szalotkę. Odrzuć Skórki. Odstaw na bok miąższ czosnku i szalotkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Ekstrakt
Czosnek
Pieprz
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Podgrzać 1 1/2 łyżki oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; dodać cebulę. Przykryć i gotować 15 minut lub do lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
9
Dodać miąższ czosnku, obrane szalotki i wino. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Czosnek
Wino
10
Wymieszać bulion, ziemniaki i tymianek; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub do ziemniaków jest miękka. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Bulion
Tymianek
11
Połowę mieszanki ziemniaków umieścić w blenderze; proces do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Wlać czystą mieszaninę do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną ziemniaków.