Zupa ziemniaczana pieczona czosnkowo z wędzonym łososiem
Pieczony czosnek zupa ziemniaczana z wędzonym łososiem może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury zupy. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 5 i kosztuje 2,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz marchewkę, cebulę, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciasto Ziemniaczane Z Łososiem Wędzonym Z Kremem Czosnkowym, Szaszłyki Przystawkowe Z Pieczonego Ziemniaka I Wędzonego Łososia, oraz Zupa koperkowo-ziemniaczana z wędzonym łososiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Odetnij czubek głowy czosnku, aby odsłonić goździki, przycinając około 1/4 cala od wierzchołka każdego goździka. Może być konieczne przycinanie pojedynczych goździków wzdłuż boków głowy.
Pokrojone goździki posmaruj 1 łyżką oliwy z oliwek, a następnie włóż główkę do kawałka folii aluminiowej.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż goździki będą miękkie i ładnie rumiane, o 25 protokół.
Wyjąć prażony czosnek z piekarnika, otworzyć folię i pozostawić do ostygnięcia. Gdy czosnek jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, przeciąć głowy na pół poziomo tak, że wszystkie goździki są odsłonięte. Ściśnij obie połówki, aby uwolnić Prażone goździki do średniej miski.
Podczas pieczenia czosnku w dużym rondlu podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszać cebulę i marchewkę i gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Do rondla wlać bulion z kurczaka i dodać ziemniaki, rozmaryn i tymianek. Doprowadzić zupę na wolnym ogniu na średnim ogniu i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół.
Usunąć około 1/2 ziemniaków z garnka i rezerwy.
Prażone ząbki czosnku umieścić w blenderze i dodać zupę, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby zawartość się poruszyła, zanim pozwoli jej uruchomić. Zupę przecier, partiami, aż będzie gładka.
Wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku.
Wymieszać zarezerwowane kostki ziemniaczane, śmietanę i wędzonego łososia do zupy puree i doprowadzić do duszenia.
Podawać na gorąco, z posypką zielonej cebuli.