Zupa z włoską kiełbasą i jarmużem

Zupa z włoską kiełbasą i jarmużem
Włoska zupa z jarmużu i kiełbasy to danie główne bezglutenowe i bezmleczne . Za 2,04 USD za porcję przepis ten pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 281 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 35 minut . Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Udaj się do sklepu i kup pomidory w puszce, płatki papryki, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis lubi 32 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dość tani przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 98% , to danie jest wyjątkowe. Wypróbuj włoską zupę z jarmużu i ziemniaków , zupę z jarmużu i pieczonych słodkich ziemniaków z kiełbasą z kurczaka i włoską zupę z kiełbasą i warzywną, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozdrobnij kiełbasę w holenderskim piekarniku; dodaj cebulę. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Odcedź, zachowując 1/4 szklanki skapującego tłuszczu; odłóż kiełbasę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
3
Podsmaż jarmuż na pozostałym tłuszczu, aż zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
4
Dodaj czosnek i (jeśli chcesz) płatki papryki; smaż przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
5
Dodaj wino i gotuj jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Wymieszaj bulion, fasolę, pokrojone w kostkę pomidory, suszone pomidory, paprykę i mieszankę kiełbas. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż jarmuż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
JarmużJarmuż
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia91
Magazyn