Zupa z wołowiną i jęczmieniem

Zupa z wołowiną i jęczmieniem
Zupa z wołowiną i jęczmieniem to przystawka dla 12 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 83 kalorie , 3 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Ten przepis z Taste of Home wymaga bulionu wołowego, pomidorów, wody i błyskawicznego jęczmienia. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 47% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Zupa z wołowiną i jęczmieniem w wolnowarze , Zupa z grzybami i sałatka z jęczmienia z warzywami .

Instrukcje

1
W rondlu holenderskim smaż wołowinę, cebulę i seler na średnim ogniu, aż mięso straci różowy kolor; odcedź. Dodaj wodę i bulion; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Dodaj jęczmień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10–20 minut, aż jęczmień będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
3
Dodaj pozostałe składniki i podgrzej.
4
Przenieść do trzech pojemników o pojemności 1 qt (ok. 1 kwarty), ostudzić. Przykryć i zamrozić na okres do 3 miesięcy.
5
Aby użyć mrożonej zupy: Rozmrozić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożony Lub Konserwowy GroszekMrożony Lub Konserwowy Groszek
6
Umieścić w rondlu i podgrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Magazyn