Zupa z szynką i fasolą
Jeśli masz około 3 godziny i 45 minut do spędzenia w kuchni zupa z szynką i fasolą może być świetna bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 7. To danie główne ma 441 kalorii, 34g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Za 75 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś oregano, bazylię, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 71%. Zupa z granatowej fasoli (szynka i fasola), Zupa z szynką i fasolą, oraz Zupa z szynką i fasolą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Posortuj fasolę i spłucz zimną wodą.
Umieść fasolę w holenderskim lub czajniku do zupy; dodaj wodę, aby przykryć 2 cale. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Zdejmij z ognia; przykryj i odstaw na 1 godzinę.
Odcedź i opłucz fasolę, odrzucając płyn.
W holenderskim piekarniku lub czajniku do zupy umieść stawy skokowe z szynką i wodę. Przykryj i zagotuj. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Dodaj fasolę; dusić 1 godzinę dłużej lub do miękkości mięsa i fasoli.
Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić.
Usuń stawy skokowe z szynki. Przykryj i wstaw do lodówki szynki i zupę.
Usuń mięso z kości; wyrzucić kości. Odłóż mięso na bok.
Usuń tłuszcz z bulionu. Zwróć bulion z fasolą i mięsem na patelnię.
Dodaj seler, marchew, cebulę i zieloną fasolkę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut.
Dodaj pomidory i przyprawy; gotuj przez 10 minut.
Dodaj kapustę; gotuj 35 minut dłużej lub do miękkości warzyw.