Przepis Zupa z soczewicy i szynki jęczmiennej może być wykonany w około 1 godzinę i 25 minut. Ten przepis zawiera 5 porcji z 270 kalorii, 18g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Za 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, ząbka czosnku, szynki i pieprzu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Zupa Z Soczewicy-Jęczmienia, Zupa z soczewicy i jęczmienia, oraz Zupa Jęczmienna Z Soczewicy.
Instrukcje
1
W dużym rondlu podsmaż cebulę, seler i czosnek na maśle do miękkości. Dodaj bulion, soczewicę, bazylię, oregano, rozmaryn i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Soczewica
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj szynkę i marchewkę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut dłużej. Wróć do wrzenia; dodaj jęczmień. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do miękkości jęczmienia i soczewicy. Dodaj pomidory;podgrzej.