Zupa z soczewicy z kolendrą i kminkiem

Zupa z soczewicy z kolendrą i kminkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z soczewicy z kolendrą i kminkiem. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z blog.fatfreevegan.com ma 1 fanów. Jeśli masz złoto, cebulę, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Marchewkowo-Jabłkowa Z Kminkiem I Kolendrą, Zupa Z Awokado Z Kolendrą, Kolendrą, Kminkiem I Limonką, oraz Wegańska zupa z czerwonej soczewicy z cytryną i kminkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodaj wszystkie składniki z wyjątkiem dodatkowych przypraw, sól, szpinak i ocet do kuchenki i doprowadzić do wrzenia. Zamknąć kuchenkę i gotować pod wysokim ciśnieniem przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Wyjąć z ognia i odstawić na 5 minut przed użyciem metody szybkiego uwalniania, aby zwolnić ciśnienie. (Jeśli nie masz szybkowaru, możesz po prostu gotować to na piecu, aż soczewica będzie miękka, około godziny.) Sprawdzić, aby upewnić się, że soczewica i ziemniaki są miękkie; jeśli nie, gotować, przykryte, ale nie pod ciśnieniem, aż gotowe, dodając wodę, jeśli wydaje się zbyt gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
SoczewicaSoczewica
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Usuń liście laurowe i dodaj dodatkowe przyprawy, sól i szpinak. Sprawdź przyprawy, dodając więcej kminku i kolendry w razie potrzeby. Gotować tylko kilka minut, aby zwiędnąć szpinak. Wymieszać z octem lub sokiem z cytryny i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia95
Magazyn