Zupa z soczewicy z groszkiem i szynką

Zupa z soczewicy z groszkiem i szynką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z soczewicy z groszkiem i szynką. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz soczewicę, groszek, szynkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Zupa z soczewicy i grochu z kotletami Schabowymi, Curry z soczewicy i rabarbaru z ziemniakami i groszkiem, oraz Sałatka z soczewicy Puy z fasolą sojową, groszkiem cukrowym i brokułami.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać szynkę, cebulę i 2 łyżki koperku; gotować, często mieszając, aż cebula będzie złota, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
3
Dodać seler, marchew, ziemniaki, 1/2 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą po prostu miękkie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Dodać bulion z kurczaka, 1 1/2 szklanki wody i soczewicy; przykryć i doprowadzić do duszenia. Odkryć i gotować, aż ziemniaki są miękkie i soczewica zaczynają się rozpadać, 12 do 15 więcej minut. Wymieszać z groszkiem, jogurtem i pozostałą 1 łyżką koperku. Dodaj zupę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
SoczewicaSoczewica
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
5
Zdjęcia Antonis Achilleos
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn