Zupa z soczewicy z groszkiem i szynką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z soczewicy z groszkiem i szynką. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz soczewicę, groszek, szynkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Zupa z soczewicy i grochu z kotletami Schabowymi, Curry z soczewicy i rabarbaru z ziemniakami i groszkiem, oraz Sałatka z soczewicy Puy z fasolą sojową, groszkiem cukrowym i brokułami.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać szynkę, cebulę i 2 łyżki koperku; gotować, często mieszając, aż cebula będzie złota, około 5 minut.
Dodać seler, marchew, ziemniaki, 1/2 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą po prostu miękkie, 8 do 10 protokół.
Dodać bulion z kurczaka, 1 1/2 szklanki wody i soczewicy; przykryć i doprowadzić do duszenia. Odkryć i gotować, aż ziemniaki są miękkie i soczewica zaczynają się rozpadać, 12 do 15 więcej minut. Wymieszać z groszkiem, jogurtem i pozostałą 1 łyżką koperku. Dodaj zupę do miski.
Zdjęcia Antonis Achilleos