Zupa z soczewicy z Chardą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj zupy z soczewicy z Chard. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 17g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 81 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz rozdarty szwajcarski chard, pieprz, szczypta tymianku i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa z soczewicy i boczku szwajcarskiego, Syryjska Zupa Z Soczewicy, oraz Marokańska zupa z czerwonej soczewicy z Chard dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posortować i umyć soczewicę.
Połącz soczewicę, wodę i następne 6 składników (woda przez liście laurowe) w dużym holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 45 minut lub do miękkości.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i kminek; smażyć 10 minut lub aż rumiane. Mieszaj mieszankę cebuli w mieszaninę soczewicy. Odrzuć liście laurowe i pietruszkę.
Dodać chard do zupy; dusić, odkryte, 10 minut lub aż chard jest miękka.
Zupę wyjąć z ognia. Wymieszać z sokiem i pieprzem. Chochla 1 1/3 szklanki zupy do każdej z 6 misek; top każdej porcji z 1 łyżka jogurtu.