Zupa z soczewicy i pieczonego czosnku z pieczonym stekiem
Zupa z soczewicy i pieczonego czosnku z pieczonym stekiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 671 kalorii, 37g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz sos sojowy, liście rozmarynu, szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Stek zapiekany z pieczonym czosnkiem Aïoli, Kanapki ze stekiem z miodem czosnkowym majonezem i podsmażoną czerwoną cebulą, oraz Smażony stek New York Strip z sosem czosnkowym + cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść olej, czosnek i rozmaryn w ciężkim małym rondlu. Gotować na najniższym możliwym ogniu, aż czosnek zacznie brązowieć, o 1 1/2 godziny. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić, rezerwując olej czosnkowy i ząbki czosnku osobno. Odrzuć rozmaryn. Może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć olej czosnkowy i ząbki czosnku osobno i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Olej Czosnkowy
Rozmaryn
3
3 szklanki wody i zielonej soczewicy umieścić w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu 25 minut. Chłodna soczewica; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
W międzyczasie podgrzać 1/4 szklanki oleju czosnkowego w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Czosnkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodaj por i szałwię. Gotować, aż por będzie miękki, często mieszając, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
Szałwia Lekarska
6
Dodaj 7 szklanek bulionu warzywnego, sos sojowy, czerwoną soczewicę i zieloną soczewicę do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są prawie miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Warzywny
Soczewica
Czerwona Soczewica
Sos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodać ziemniaki i ząbki czosnku i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, dodając więcej bulionu przez 1/2 garści w razie potrzeby na pokrycie warzyw, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Warzywa
Bulion
Pochrzyn
8
Dodać jarmuż do zupy. Dusić, aż kapusta zwiędnie, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jarmuż
Zupa
9
W międzyczasie podgrzać 1 łyżkę oleju czosnkowego w dużej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Czosnkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Stek posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Stek
11
Miejsce stek na patelni i gotować, aż brązowy i gotowane do pożądanej doneness, o 4 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Przenieść do deski do krojenia; odstawić 10 minut. Cienko pokrojony stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
13
Zupę podzielić na 6 miseczek. Ułóż pokrojony stek na szczycie zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek W Plastrach
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Posypać serem i pietruszką, skropić olejem czosnkowym i podawać.