Zupa Z Soczewicy I
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać zupę z soczewicy spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 98 kalorii. 55 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ziemniaki, soczewicę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kolejna zupa, soczewica Bacony i zupa jarzynowa, Zupa z soczewicy i szynki, oraz Zupa z szynki i soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz soczewicę w zimnej wodzie kilka razy przed dodaniem do garnka. W średniej wielkości garnku do gotowania dodaj soczewicę i wodę i gotuj przez około 30 minut.
Dodać ćwiartki ziemniaków i gotować do miękkości.
Gdy ziemniaki są gotowane, wyjąć do miski do mieszania; zacieru i odstawić.
Dodaj marchew, cebulę, seler i rosół do garnka i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez około 30 minut lub aż soczewica będzie miękka.
Dodać goździki, sól, pieprz i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
Teraz dodaj puree ziemniaczane, dobrze wymieszaj i po prostu zagotuj. Dostosuj przyprawy do smaku.
Usunąć i wyrzucić goździki przed podaniem.