Zupa Z Soczewicy
Zupa z soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 38g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.31 za porcję. 1222 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz sól i pieprz, marchew, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Kolejna zupa, soczewica Bacony i zupa jarzynowa, Zupa Z Soczewicy, oraz Zupa Z Soczewicy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać olej w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew i seler.
Dodać czosnek, sól, i pieprz i saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5 do 8 protokół.
Dodaj pomidory z sokami. Dusić, aż soki odparują trochę i pomidory rozbić, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Dodać soczewicę i wymieszać.
Dodać bulion i wymieszać.
Dodać gałązki tymianku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż soczewica są prawie miękkie, o 30 protokół.
Wymieszać z makaronem. Gotować na wolnym ogniu, aż makaron będzie miękki, ale nadal twarde do kęsa, o 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Posypać parmezanem, skropić oliwą z oliwek i podawać.