Zupa z pięciu fasoli
Zupa z pięciu fasoli to danie główne dla 14 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny zawiera 198 kalorii , 13 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup liść laurowy, szczypiorek, pomidory w puszce i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa dzięki temu przepisowi. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 83% , to danie jest spektakularne. Wypróbuj chiński duszony boczek wieprzowy z korzeniem lotosu i gotowaną na parze juką w pięciu przyprawach , latte chai w pięciu przyprawach i chiński gulasz wieprzowy z pięciu przypraw , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wymieszaj fasolę i podziel na cztery równe porcje, po około 3-3/4 szklanki każda.
Aby przygotować jedną porcję zupy: Umyj jedną porcję fasoli.
Umieść w dużym czajniku; dodaj tyle wody, aby przykryć. Doprowadź do wrzenia; gotuj przez 3-4 minuty.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Zawiąż przyprawy w woreczku z gazy.
Odcedź i opłucz fasolę. Wróć do czajnika; dodaj bulion, przyprawy i wodę. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-1/2 godziny lub do momentu, aż fasola będzie miękka, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj pomidory i podgrzej.