Zupa z pieczonej cukinii z miętą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupę, więc dać pieczeń zupa z cukinii z miętą spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 112 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 4,13 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko cukinia, sól i pieprz, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa z cukinii i mięty, Katalońska pomidorowa zupa z cukinii z miętą i prażonymi migdałami, oraz Schłodzony krem zupa z cukinii z małż i świeżej mięty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Połącz cukinię, cebulę, olej, sól i pieprz do smaku w dużej płytkiej patelni do pieczenia; wrzuć warzywa do płaszcza równomiernie, i rozprowadzić je w jak najbliżej jednej warstwy, jak to możliwe. Piecz przez 30 do 35 minut, obracając włócznie raz, aż warzywa nieco rumiane i są miękkie.
Wyjąć z piekarnika. Wrzucić miętową szyfonadę na całe warzywa i przykryć folią aluminiową i odstawić na 25 minut.Tymczasem bulion zagotować w średniej wielkości garnku na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i dodać prażone warzywa. Gotować przez 10 minut, regulując temperaturę, aby utrzymać płyn tuż poniżej wrzenia. cukinię rozbić drewnianą łyżką.
Wyjmij zupę z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Użyj blendera zanurzeniowego, aby uzyskać lekko grubą zupę.
Dodać 3 łyżki sera. Doprawić do smaku.
Podawać na ciepło z dodatkiem liści mięty, w razie potrzeby; lub dla optymalnego smaku, przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 dni. Podgrzać do ogrzania i podawać-przyozdobione.