Zupa z pieczonego bakłażana i soczewicy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego bakłażana i zupy z soczewicy. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz pod ręką mleko, liście szałwii, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa z pieczonego bakłażana i soczewicy, Zupa z soczewicy z pieczonymi warzywami, oraz Zupa Z Pieczonych Bakłażanów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ćwiartki bakłażana na obramowanej blasze do pieczenia, od strony skóry w dół.
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Piec, aż bakłażan jest bardzo delikatny, o 30 protokół.
Tymczasem, w średnim rondlu, przykryć soczewicę 2 cale wody.
Dodać 1/2 łyżeczki soli i 2 liście szałwii i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, aż soczewica będą miękkie, o 20 protokół.
Odcedzić soczewicę w durszlaku i wyrzucić liście szałwii.
Zeskrobać mięso bakłażana do blendera; wyrzucić skórę.
Dodać 1 szklankę bulionu i puree, aż będzie gładka; przenieść do czystego rondla.
Dodać soczewicę i pozostałą 1 szklankę bulionu do blendera i puree, aż będzie gładka.
Dodaj puree z soczewicy do puree z bakłażana w rondlu.
Mleko i sok z cytryny wymieszać do zupy i doprowadzić do duszenia. Doprawić solą i pieprzem; zupę podgrzewać na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Na małej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać pozostałe 12 liści szałwii i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ostry, o 30 sekund na stronę. Zupę pokroić w miseczki, udekorować smażonymi liśćmi szałwii i podawać.