Zupa z maślanego i jabłkowego zbioru
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Zupa Butternut i jabłko zbiorów może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać por, cebula, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 636 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Harvest Butternut Apple Bisque, Zupa z dyni i jabłek, oraz Zupa z dyni i jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać pory i cebulę i gotować, aż cebula zmięknie i zmieni kolor na przezroczysty, o 5 protokół.
Dodaj ziemniaki, squash, marchew, jabłko i rosół z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół.
Ostrożnie puree zupę partiami w blenderze lub użyj blendera patykowego, aby puree zupę bezpośrednio w garnku. Gdy zupa zostanie przecierana, włóż ją do garnka i wymieszaj z winem i śmietaną. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem; dusić delikatnie przez 5 minut. Chochle do misek i udekorować posiekanym szczypiorkiem.