Zupa z kwiatów dyni (Sopa de Flor de Calabaza)

Zupa z kwiatów dyni (Sopa de Flor de Calabaza)
Zupa z kwiatów dyni (Sopa de Flor de Calabaza) może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 27g tłuszczu i w sumie 303 kalorii. Za 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni latynoamerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś przecier pomidorowy, ciężką śmietanę, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Sopa De Calabaza, Sopa de calabaza, cebolla y pancetta, oraz Empanadas de Flor de Calabaza (Empanadas kwiatów dyni).

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw ruszt piekarnika na około 6 cali od źródła ciepła. Wyłóż blachę do pieczenia folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Paprykę poblano przekroić na pół od góry do dołu; usuń łodygę i nasiona i ułóż paprykę pokrojoną stroną do dołu na przygotowanej blasze do pieczenia. Gotuj pod rozgrzanym brojlerem, aż skórka papryki poczernieje i pokryje się pęcherzami, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
3
Sczerniałą paprykę włożyć do miski i szczelnie zamknąć folią. Pozwól papryce gotować na parze, gdy ostygnie, około 10 minut. Po ostygnięciu obierz skórkę z pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Roztop masło na dużej patelni do sosu na średnim ogniu, gotuj i mieszaj cebulę, aż będzie przezroczysta, 3 do 5 minut. Dodaj czosnek, gotuj i mieszaj przez kolejne 2 do 3 minut, aż będzie ugotowany, ale nie zrumieniony, i dodaj cukinię, kukurydzę i marchewkę. Gotuj i mieszaj warzywa do miękkości, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Wlej przecier pomidorowy i wodę, dodaj epazote, kostki bulionu z kurczaka i obraną paprykę poblano. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka Bulionowa Z KurczakaKostka Bulionowa Z Kurczaka
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
6
W razie potrzeby pracując partiami, wlej zupę do blendera i zmiksuj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlej zmiksowaną zupę do dużego rondla i gotuj na średnim ogniu. Dodaj posiekane kwiaty dyni i gotuj na wolnym ogniu, aż będą ugotowane i miękkie, 5 do 10 minut. Dodaj śmietanę, dobrze wymieszaj i dodaj sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwiaty DyniKwiaty Dyni
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Świetlna butelka Dom Perignon Vintage z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 279 dolarów za butelkę.
Dom Perignon Rocznika Świecące Butelki
Dom Perignon Rocznika Świecące Butelki
on otwarcie bukiet jest złożony i świetlisty, mieszanie białych kwiatów, owoców cytrusowych i pestkowych. Ogólny efekt potęguje świeżość anyżu i pokruszonej mięty. Ostateczne aromaty oferowane przez wino zaczynają wykazywać pikantne, drzewne i prażone nuty. Po długim okresie niechęci wino wreszcie się otwiera. Istnieje pełna równowaga między nosem a podniebieniem. Jego smukły, minimalistyczny, czysty, stonowany, atletyczny charakter wyraża się teraz również ciepłem. Owoce są wyraźne i wyraźne. Charakterystyczna kwasowość rocznika jest wyjątkowo dobrze zintegrowana. Jego trwałość jest głównie aromatyczna, szara, Dymna i bardzo obiecująca.Wino cieszy się dwoistością: ciepłem i świeżością, parami mięsa i jodu, gotowanymi i surowymi. Przyprawy wzmacniają i podkreślają musowanie 2008 roku i zagęszczają wino. Dom Pérignon lubi zabawne doświadczenia: sztukę kulinarną, tekstury i sprawy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn