Zupa z kurczaka, szpinaku i ziemniaków
Kurczak, szpinak, i zupa ziemniaczana może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 491 kalorii, 38g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.69 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 112 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz fasolę garbanzo, wodę, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa z kurczaka, ziemniaków i szpinaku, Zupa Ziemniaczana Ze Szpinakiem, oraz Zupa szpinakowo-ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś udka z kurczaka, bulion z kurczaka i wodę na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i nadal gotować na wolnym ogniu, aż kurczak nie jest już różowy w środku, o 20 protokół.
Udka kurczaka wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Zarezerwuj bulion.
Podczas gdy uda chłodzą się, podgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać z cebulą i czosnkiem. Gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj ziemniaki, a następnie przecedzić zarezerwowany płyn do gotowania do garnka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 25 protokół.
Ugotowanego kurczaka pokroić w kostkę i dodać do gotujących się ziemniaków. Gotować przez 5 protokół, następnie mieszać w fasoli garbanzo, szpinak, i pieczony pieprz; dusić 10 więcej minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a przed podaniem posypać startym parmezanem.