Zupa z kurczaka i kukurydzy z salsą miętową z Chile

Zupa z kurczaka i kukurydzy z salsą miętową z Chile
Zupa z kurczaka i kukurydzy z salsą miętową z Chile może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 490 kalorii. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Mieszanka czosnku, łodygi selera, jalapeños i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Spróbuj Zupa z kurczaka i kukurydzy z salsą miętową z Chile, Zielone Chile, kurczak i zupa kukurydziana, oraz Hamburgery Chile Z Salsą Kukurydzianą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Char chiles nad gasflame lub pod brojlerem, obracając od czasu do czasu, aż poczerniały na całym (To dodaje smokyflavor i sprawia, że skórki łatwo usunąć).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Ochłoń. Za pomocą małego noża zeskrobuj skóręz chiles; wyrzuć. Chili grubo posiekać (dla łagodniejszej salsy, wyrzucić nasiona).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Zrób pastę, mieląc czosnek I1 łyżeczkę soli na powierzchni roboczej, skrobając od czasu do czasu bok noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Dodać chilesand drobno posiekać, następnie dodać miętę i drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
5
Przełożyć do miski; wymieszać z olejem. Sezonz większą ilością soli, w razie potrzeby. DO AHEAD: Salsacan być wykonane 1 dzień wcześniej. Cover; chill.Przed użyciem należy powrócić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Umieść kurczaka i bulion w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj wodę tylko na pokrycie kurczaka.Gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu skąpać powierzchnię (pianka może dodawać smaki do zupy; wyrzucić ją jak chcesz). Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej; gotować na wolnym ogniu,kontynuując od czasu do czasu odtłuścić powierzchnię, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
ZupaZupa
3
Dodać kolby kukurydzy,cebulę, czosnek, marchew, seler, pieprz, bakalie i 2 łyżeczki soli. Zmniejszyć ogień do Lowi gotować na wolnym ogniu, aż mięso piersi jest po prostu gotowane przez, 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
KukurydzaKukurydza
MięsoMięso
SólSól
4
Przenieść kurczaka do deski do krojenia; letcool lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Odetnij mięso z piersi; odstaw na bok(dłuższe gotowanie mięsa z piersi sprawi, że będzie go starczyło). Powrót kurczaka do garnka. Dusić overlow ciepła, aż nogi i uda są gotowane przez, o 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Zdjąć garnek z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Przenieść chickento talerz; niech ostygnie lekko. Odcedzić bulion przez sito o drobnych oczkach do innego dużego pojemnika; wyrzucić ciała stałe. Rozdrobnić całe mięso z kurczaka, odrzucając skórę i kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z KurczakaMięso Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
8
Doprowadzić napięty bulion na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
9
Dodać ziarna kukurydzy i gotować do ogrzania przez, o 3 protokół.
10
Dodaj czerwoną cebulę; gotuj docrisp-tender, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
11
Dodać kurczaka; dusić, mieszając od czasu do czasu, aż się ogrzeje, około 5 minut. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
1
Podziel zupę między warmbowls.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
2
Dekoruj pomidorem i tortillachips. Wycisnąć kliny limonki nad; dodaćwedges do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
PomidorPomidor
ZupaZupa
3
Służyć, przechodząc chile-mintsalsa i soli morskiej obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
Papryka ChiliPapryka Chili

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 65 dolarów za butelkę.
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Wyjątkowy 2012 ma warstwy dzikiej wiśni, lukrecji, czarnego pieprzu i cynamonu. Blady rubinowy czerwony kolor i jedwabiste taniny pokazują nam, jak majestatyczna jest ta strona.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn