Zupa z karczochów ze świeżą miętą

Zupa z karczochów ze świeżą miętą to bezglutenowa, bezmleczna, paleolityczna i laktoowo-owowegetariańska przystawka. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 127 kalorii . Za 2,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 44 osoby uznały ten przepis za przepyszny i sycący. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Udaj się do sklepu i kup cebulę, ćwiartki cytryny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 86% , to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Kolorowa, chrupiąca sałatka z jabłkiem i kurczakiem ze świeżą miętą i bazylią , Sałatka z letnich owoców z ręcznie zbieraną świeżą miętą i Katalońska zupa pomidorowa z cukinii z miętą i prażonymi migdałami .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj seler, cebulę, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Gotuj warzywa, aż będą prawie miękkie, około 4 minut.
Dodaj 2 szklanki bulionu i serca karczochów i doprowadź do wrzenia. Przykryj, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż serca karczochów będą miękkie, około 12 minut.
Zmiksuj zupę, 1 szklanka na raz, w blenderze, aż będzie bardzo gładka, dodając szpinak i posiekaną miętę z ostatnią szklanką. Przełóż zupę z powrotem do tego samego rondla.
Dodaj pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Podgrzewaj na małym ogniu, rozcieńczając dodatkowym bulionem o 1/4 szklanki, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Wlej zupę do misek. Przed podaniem wyciśnij sok z ćwiartki cytryny na każdą miskę zupy.