Zupa z kapusty i pieczonych jarzyn
Kapusta i pieczona zupa jarzynowa to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, pomidory, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 15305 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 1 godzina i 55 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa Z Pieczonych Warzyw I Jarmużu, Zupa z białej fasoli, jarmużu i pieczonych warzyw, oraz Zupa Z Kapusty Warzywnej.
Instrukcje
marchew, pomidory, cebula, Kabaczek, czosnek: przetrzyj blachę cienką warstwą oliwy z oliwek.
Na blasze umieścić marchew, Kabaczek, pomidory, cebulę i czosnek, posypać odrobiną oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem. Natrzyj olej na wszystkie warzywa, aby były dobrze pokryte.
Pieczone warzywa około 45 minut, mieszając raz lub dwa razy, aż zostaną ugotowane i ładnie rumiane.
Dalej pokroić Kabaczek i marchewkę:
Z patelni na deskę do krojenia wyjąć pieczoną dynię i marchew.
Pokroić na kawałki 1/2 cala i odstawić.
Przecier pieczony czosnek, pomidory, cebula:
Wyjmij prażony czosnek z obierek i umieść w robocie kuchennym.
Dodać pieczone pomidory i cebulę. Impuls w procesorze aż do niemal gładkiej.
Deglaze patelnia do pieczenia:
Dodaj trochę wody lub bulionu do blachy do pieczenia i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki.
Start zupa z rumianych bitów, bulionu, przecieranych warzyw:
Dodaj rumiane kawałki, bulion i przecierane warzywa do dużego garnka.
Dodaj posiekany jarmuż, tymianek i liść laurowy do garnka.
Ciepło na wysokiej doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień, aby zmniejszyć do gotować. Gotować na wolnym ogniu, aż jarmuż będzie miękki, o 30 protokół.
Dodaj prażoną marchewkę, Kabaczek, fasolę:
Do zupy dodać prażoną marchewkę i Kabaczek.
Do zupy dodać odsączoną białą fasolę. Dusić 8 do 10 minut i dodać więcej bulionu lub wody do zupy, jeśli wymaga przerzedzenia.
Doprawić solą i pieprzem. Wyrzucić gałązki tymianku i liść laurowy.
Można zrobić dzień wcześniej.