Zupa z kalafiora i Złota Yukon

Kalafior i zupa Yukon Gold mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji zupy. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 145 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka szalotki, ziemniaki Yukon gold, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Yukon via Vermont: Yukon Złote placki ziemniaczane i masywny mus jabłkowy, Zupa Ziemniaczana Pieczona Yukon Gold, oraz Zupa ziemniaczana por i Yukon Gold dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej garnku podgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać szalotkę. Gotować, często mieszając, aż szalotka będzie miękka i półprzezroczysta, około 5 minut.
Dodaj kalafior i ziemniaki do stockpot. Przykryć zimną wodą. Włączyć ciepło do wysokiej, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż kalafior i ziemniaki są miękkie, 15 protokół.
Wyjąć garnek z ognia i odcedzić, rezerwując kilka filiżanek gorącego płynu do gotowania.
Dodać masło, bulion, sól i pieprz. Pracując partiami, zupa puree w blenderze, aż będzie gładka.
Dodać dodatkowy płyn w razie potrzeby, aby osiągnąć pożądaną konsystencję (zalecane jest dość cienkie). Aby służyć, Chochla do ciepłych misek i skropić każdą por-tion z łyżeczką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, lub więcej do smaku.