Zupa z indyka z warzywami korzeniowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy z indyka z warzywami korzeniowymi. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 55 centów za porcję. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz liście laurowe, pasternak, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 90%. Podobne przepisy to Zupa z indyka z warzywami korzeniowymi, Kiełbasa z indyka z warzywami korzeniowymi, oraz Gulasz z indyka z warzywami korzeniowymi.
Instrukcje
Doprowadzić tuszę indyka i wodę do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu. Skim off i wyrzucić wszelkie szumowiny, które tworzą.
Dodaj posiekany seler, posiekaną marchewkę, posiekaną hiszpańską cebulę, 1/4 pęczka pietruszki, liście laurowe i ziarna pieprzu i wróć na wolnym ogniu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 3 godziny. Przecedzić bulion z indyka przez sito siatkowe i odcedzić tłuszcz, który unosi się na powierzchnię.
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać w czerwonej cebuli; gotować, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj pokrojony w kostkę seler, pokrojona w kostkę marchew, pasternak, i rutabaga; gotować 5 minut więcej. Wymieszać czosnek i posiekaną natkę pietruszki i gotować jeszcze przez 1 minutę.
Wlać bulion z indyka, doprawić do smaku solą i pieprzem i doprowadzić do duszenia na dużym ogniu.
Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są prawie miękkie, 15 do 20 protokół. Wymieszać w orzo i gotować, aż tylko miękkie, o 7 protokół. Przykryć i zdjąć garnek z ognia.
Odstawić, aż orzo będzie miękkie, około 5 minut.