Zupa z dyni zimowej z Czerwonym Chile i miętą
Zupa z dyni zimowej z Czerwonym Chile i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1302 kalorie, 60g białka, oraz 87 g tłuszczu każdy. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz laskę cynamonu, miętę, wywar warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Z Dynia Zimowego, Zupa Z Dynia Zimowego, oraz Zupa Z Dynia Zimowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skórki squasha i pokroić miąższ w 1-in. kostki.
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać squash, cebula, bazylia, i mięta i gotować, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Dodaj laskę cynamonu, 1 łyżeczka. sól i 1 łyżka. zmielone chiles, a następnie 4 szklanki bulionu i saszetki przypraw. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, częściowo przykryte, aż squash jest miękka, 20 do 25 protokół.
Wyjąć saszetkę z przyprawami i laskę cynamonu.
W partiach czysta zupa w blenderze. Doprawić do smaku solą.
Zupa z chochli do misek. Wirować 1 łyżeczka. lub tak śmietany do każdego, pozostawiając go smugą. Zakończ każdy szczyptą zmielonych chiles.
* Mielone suszone chiles New Mexico są bardziej owocowe i łagodniejsze niż inne sproszkowane chiles, takie jak cayenne. Wypróbuj dobrze zaopatrzone sklepy spożywcze lub zamów Los Chileros mild ground chile (chile molido) z loschileros.com.
Make ahead: przez krok 3, do 2 dni.