Zupa z dyni z anyżem gwiazdkowym i krewetkami imbirowymi

Zupa z dyni z anyżem gwiazdkowym i krewetkami imbirowymi
Zupa z dyni z anyżem gwiazdkowym i krewetkami imbirowymi to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 16G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 144 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, krewetki w skorupce, udekoruj: gałązki kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa z dyni z anyżem gwiazdkowym i krewetkami imbirowymi, Zupa Marchewkowo-Imbirowa Z Anyżem Gwiazdkowym Przepis, oraz Zupa anyżowa ze słodkich ziemniaków z kremem imbirowym.

Instrukcje

1
Wrzucić krewetki z imbirem w misce i marynować, schłodzone, 30 minut (nie marynować dłużej lub enzymy z imbiru zacznie gotować krewetki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Gotować szalotka, czosnek, i anyż na maśle w 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż szalotka zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Cytryna, Skórka świeżo StartaCytryna, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać squash, czas, i wody i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż squash jest bardzo delikatny, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Usuń anyż Gwiaździsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
4
Zupa Purée w 2 partiach w blenderze (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów) do bardzo gładkiej, około 1 minuty na partię, następnie przenieść do oczyszczonej patelni i zachować ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Marynowane krewetki posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
6
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté krewetki w 2 partie, mieszając, aż po prostu gotowane przez, o 3 minut na partię, przeniesienie do ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Zupę ugotować na wolnym ogniu i doprawić solą i pieprzem. Podziel między 8 płytkie zupy miski i Kopiec 3 krewetki w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
* Zupa (bez krewetek) może być przygotowana 3 dni wcześniej i schłodzona, przykryta. Jeśli zupa do przodu, rozpocząć marynowanie krewetek około 40 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn