Zupa z dyni z anyżem gwiazdkowym i krewetkami imbirowymi
Zupa z dyni z anyżem gwiazdkowym i krewetkami imbirowymi to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 16G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 144 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, krewetki w skorupce, udekoruj: gałązki kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa z dyni z anyżem gwiazdkowym i krewetkami imbirowymi, Zupa Marchewkowo-Imbirowa Z Anyżem Gwiazdkowym Przepis, oraz Zupa anyżowa ze słodkich ziemniaków z kremem imbirowym.
Instrukcje
1
Wrzucić krewetki z imbirem w misce i marynować, schłodzone, 30 minut (nie marynować dłużej lub enzymy z imbiru zacznie gotować krewetki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Gotować szalotka, czosnek, i anyż na maśle w 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż szalotka zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®
Cytryna, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Dodać squash, czas, i wody i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż squash jest bardzo delikatny, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Usuń anyż Gwiaździsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
4
Zupa Purée w 2 partiach w blenderze (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów) do bardzo gładkiej, około 1 minuty na partię, następnie przenieść do oczyszczonej patelni i zachować ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Marynowane krewetki posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté krewetki w 2 partie, mieszając, aż po prostu gotowane przez, o 3 minut na partię, przeniesienie do ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Zupę ugotować na wolnym ogniu i doprawić solą i pieprzem. Podziel między 8 płytkie zupy miski i Kopiec 3 krewetki w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
* Zupa (bez krewetek) może być przygotowana 3 dni wcześniej i schłodzona, przykryta. Jeśli zupa do przodu, rozpocząć marynowanie krewetek około 40 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)