Zupa z dyni południowo-zachodniej
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj zupę z dyni po południowo-zachodniemu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 2,33 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 340 kalorii , 37 g białka i 15 g tłuszczu . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga zmielonej gałki muszkatołowej i kolendry, dyni, słodkich ziemniaków i bulionu z kurczaka. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 51% . Zdrowa owsianka po południowo-zachodniemu , szybka i łatwa zupa kukurydziana po południowo-zachodniemu i faszerowane pieczarki po południowo-zachodniemu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na maśle, aż zmięknie.
Dodaj kminek i kolendrę; wymieszaj.
Dodaj słodkie ziemniaki, dynię, bulion, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Lekko ostudź. Zmiksuj w małych partiach w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji; włóż wszystko z powrotem do garnka.
Dodaj śmietanę; podgrzej. Jeśli chcesz, dopraw pieprzem cayenne i udekoruj gałką muszkatołową i kolendrą.