Zupa Z Dyni - Pora

Zupa Z Dyni - Pora
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać dyni-por zupa spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 124 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 82 centów za porcję. Jest idealny do Jesień. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz por, wodę, mniej sodu bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Zupa Porowa Z Dyni, Dynia Maślana i Por Gratins, oraz Zapiekanka z jabłek, porów i dyni.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć głowę w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę; ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj por; smażyć 5 minut lub do miękkości. Wymieszać czosnek, squash, 2 szklanki wody, bulion, sól, i czarny pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub do squash jest tender.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
CzosnekCzosnek
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
BulionBulion
WodaWoda
PorPor
SólSól
6
Połowę mieszanki dyni umieścić w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Do miski wlać przecieraną zupę. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną squasha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Nuta wina: kremowa konsystencja zupy pureed dobrze pasuje do pulchnego, ale chrupiącego Chardonnay, takiego jak J. J. Vincent Bourgogne Blanc (15 USD). Jest odpowiednio bogaty, okrągły i owocowy, z delikatnie maślanymi smakami i dobrą kwasowością, aby zrównoważyć naturalną słodycz squasha. - Jeffery Lindenmuth
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
ZupaZupa
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia51
Magazyn