Zupa Z Dyni - Pora
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać dyni-por zupa spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 124 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 82 centów za porcję. Jest idealny do Jesień. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz por, wodę, mniej sodu bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Zupa Porowa Z Dyni, Dynia Maślana i Por Gratins, oraz Zapiekanka z jabłek, porów i dyni.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć głowę w folię.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę; ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj por; smażyć 5 minut lub do miękkości. Wymieszać czosnek, squash, 2 szklanki wody, bulion, sól, i czarny pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub do squash jest tender.
Połowę mieszanki dyni umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Do miski wlać przecieraną zupę. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną squasha.
Nuta wina: kremowa konsystencja zupy pureed dobrze pasuje do pulchnego, ale chrupiącego Chardonnay, takiego jak J. J. Vincent Bourgogne Blanc (15 USD). Jest odpowiednio bogaty, okrągły i owocowy, z delikatnie maślanymi smakami i dobrą kwasowością, aby zrównoważyć naturalną słodycz squasha. - Jeffery Lindenmuth