Zupa z dyni piżmowej
Zupa z dyni piżmowej może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis jest przeznaczony dla 14 osób i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 145 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Jeśli masz pod ręką laskę cynamonu, bulion warzywny, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 44% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Zupa z dyni piżmowej i jabłka , Zupa z dyni piżmowej i tahini oraz Zupa z dyni piżmowej .
Instrukcje
Na małej patelni zeszklij cebulę na maśle.
Przełóż do wolnowaru o pojemności 5 lub 6 litrów; dodaj dynię.
Wymieszaj bulion, brązowy cukier, imbir, czosnek i cynamon; zalej dynię. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-8 godzin lub do momentu, aż dynia będzie miękka.
Lekko ostudź. Wyrzuć laskę cynamonu. W blenderze miksuj zupę partiami, aż będzie gładka. Wróć wszystko do wolnowaru.
Dodaj serek śmietankowy, przykryj i gotuj jeszcze przez 15 minut lub do momentu roztopienia się sera.