Zupa z dyni, kukurydzy i trawy cytrynowej
Zupa z dyni, kukurydzy i trawy cytrynowej może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 148 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, udekorować: liście kolendry, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Z Dyni, Kukurydzy I Trawy Cytrynowej Z Przyprawionymi Pestkami Dyni, Zupa Kukurydziana Z Dyni, oraz Pikantna Zupa Z Dyni I Kukurydzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij i wyrzuć wierzch trawy cytrynowej, pozostawiając 6-calową łodygę, a następnie rozbij łodygę bokiem dużego ciężkiego noża.
Gotować trawę cytrynową, cebulę i 1 łyżeczkę soli na maśle i oleju w ciężkim średnim garnku na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, około 10 minut.
Dodaj squasha, kukurydzę, wodę, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i zagotuj na dużym ogniu.
Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż squash jest miękki, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia i wyrzucić trawę cytrynową.
Zupa Purée w 3 lub 4 partiach w blenderze, aż będzie bardzo gładka (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów), odcedzając każdą partię, mieszając przez sito o drobnych oczkach w dużej żaroodpornej misce, naciskając mocno, a następnie odrzucając ciała stałe. Doprawić solą i pieprzem i w razie potrzeby podgrzać.
Zupę można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż ostygnie, a następnie przykryć. Podgrzać na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "