Zupa z dyni i Małży
Dyni i zupa z małży może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, pieprz chile, makaron ditalini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Curry zupa z małży i dyni, Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa, oraz Zupa z dyni z curry pestek dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, to wyczyścić małże.
Umieść je w durszlaku i opłucz pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć piasek i piasek. Małże często mają małe nitki, które wyglądają jak wodorosty zwisające z nich, zwane brodami. Zedrzyj je. Małże powinny być zamknięte; wyrzucić wszystkie, które są otwarte.
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i pieprz chile i gotować przez minutę.
Dodać małże, wino, sól i pieprz do smaku i wymieszać. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i przykryć pokrywką, pozwalając małży do otwarcia pary, co powinno zająć około 5 minut. Gotować, aż wszystkie małże są całkowicie otwarte. Nieotwarte małże należy wyrzucić.
Niech to trochę ostygnie.
Wyjąć i wyrzucić czosnek. Gdy małże są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, obetrzyj je i wyrzuć muszle.
Włożyć małże do bulionu i odstawić.
W innym dużym rondlu podgrzej pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać cebulę, dyni, sól i pieprz do smaku. Gotować, aż cebula lekko złoty, o 8 protokół.
Dodać makaron i wymieszać.
Dodaj 3 szklanki wody, doprowadzić do duszenia i gotować, mieszając, aż makaron jest zrobione i squash jest przetargu widłowego, o 12 protokół. Jeśli twoje składniki muszą gotować dłużej i Potrzebujesz więcej płynu, dodaj więcej wody. Jeśli chcesz nadać zupie bardziej kremową konsystencję, rozetrzyj połowę squasha tylnym widelcem.
Dodaj małże i bulion do mieszanki squasha i makaronu; niech gotować na wolnym ogniu przez około 5 protokół połączyć smaki.
Zdjąć z ognia i dodać Parmigiano przed podaniem. Wierzch z pietruszką.