Zupa z dyni i makaronu
Zupa z dyni i makaronu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 16G białka, oraz 12g tłuszczu. Jeśli masz cebulę, makaron w kształcie, parmezan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 284 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa, Zupa z dyni z curry pestek dyni, oraz Makaron Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej do dużego garnka o grubym dnie. Podgrzać do średniego, a gdy olej zacznie migotać, dodać cebulę. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie miękka, około dziesięciu minut.
Dodać dyni, i gotować przez dwie minuty, mieszając od czasu do czasu.
Wlać bulion z winem i warzywami i dodać liść laurowy. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Gotować przez 10 minut.
Wyjąć filiżankę zupy i puree w blenderze lub blenderze zanurzeniowym.
Dodaj to z powrotem do garnka. Podgrzać do średniej wysokości i dodać makaron. Gotować, często mieszając, aż makaron jest al dente, o 10 do 12 protokół. Doprawić do smaku solą.
Podawać ze świeżo startym parmezanem i więcej soli, jeśli trzeba.