Zupa z dyni i jabłek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać dyni i zupy jabłkowej spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, jabłko galan, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa z dyni i jabłek, Zupa Z Dyni I Jabłek, oraz Zupa Z Dyni I Jabłek.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gałkę muszkatołową; smażyć, aż cebula zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Dodaj squash, 4 1/4 szklanki bulionu, jabłko, i sok jabłkowy. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować uncovered aż squash i jabłko są miękkie, o 30 protokół. Pracując partiami, zupa puree w blenderze, aż będzie gładka. Powrót zupy do garnka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Doprowadzić zupę na wolnym ogniu, przerzedzenie z więcej bulionu w razie potrzeby. Zupa z chochli do misek.
Dekoruj śmietaną i szczypiorkiem.