Zupa z czarnej fasoli z pieczonym Poblano Chiles

Zupa z czarnej fasoli z pieczonym Poblano Chiles
Zupa z czarnej fasoli z pieczonym Poblano Chiles może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka ancho chile, nasiona dyni, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Spróbuj Zupa z czarnej fasoli z Chiles Poblano, Zupa z czarnej fasoli z pieczonym Chiles i pomidorami, oraz Słodki ziemniak + Chorizo Tacos z Salsanem z czarnej fasoli i pieczonym Poblano Avocado Crema dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery. Broil Poblano chiles na blasze do pieczenia wyłożonej olejem, okazjonalnie obracając się, aż poczernieje, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
2
Przenieś do worka, przykryj folią i pozwól parze 15 minut. Obrać, posiekać i drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
W międzyczasie tostujemy nasiona w małym suchym cieście na średnim ogniu, tossingocasionally, do złotego koloru, około 5 minut; przekładamy na talerz. Toast pasilla chilew tej samej patelni, aż lekko ciemnieje iprzetelny, o 1 minutę; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzać olej w średnim rondlu overmedium-wysokie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać cebulę i garlicai gotować, mieszając od czasu do czasu, aż onionis miękki i złoty kolor, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Przenieś do blendera, dodaj pomidory ipasilla chile i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Powrót mieszaniny pomidorów do rondla iCook na średnim ogniu, często mieszając, aż gruby, 6-8 minut. Wymieszać w bulionie; doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu,aż zupa lekko zgęstnieje,10-15 minut. Wymieszać w czarnej fasoli ipoblano chiles. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czarna FasolaCzarna Fasola
Papryka ChiliPapryka Chili
PomidorPomidor
BulionBulion
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Podajemy zupę z dodatkiem queso fresco i pestek dyni oraz z dodatkiem limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
WapnoWapno
ZupaZupa
9
DO przodu: zupę można zrobić 2 dni. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
10
W porcji: 200 kalorii, 7 g tłuszczu, 10 g błonnika
11
Bon Appétit
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn