Zupa z czarnej fasoli z pieczonym Poblano Chiles
Zupa z czarnej fasoli z pieczonym Poblano Chiles może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka ancho chile, nasiona dyni, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Spróbuj Zupa z czarnej fasoli z Chiles Poblano, Zupa z czarnej fasoli z pieczonym Chiles i pomidorami, oraz Słodki ziemniak + Chorizo Tacos z Salsanem z czarnej fasoli i pieczonym Poblano Avocado Crema dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej brojlery. Broil Poblano chiles na blasze do pieczenia wyłożonej olejem, okazjonalnie obracając się, aż poczernieje, 8-10 minut.
Przenieś do worka, przykryj folią i pozwól parze 15 minut. Obrać, posiekać i drobno posiekać.
W międzyczasie tostujemy nasiona w małym suchym cieście na średnim ogniu, tossingocasionally, do złotego koloru, około 5 minut; przekładamy na talerz. Toast pasilla chilew tej samej patelni, aż lekko ciemnieje iprzetelny, o 1 minutę; przenieść na talerz.
Rozgrzać olej w średnim rondlu overmedium-wysokie ciepło.
Dodać cebulę i garlicai gotować, mieszając od czasu do czasu, aż onionis miękki i złoty kolor, 8-10 minut.
Przenieś do blendera, dodaj pomidory ipasilla chile i zmiksuj na gładką masę.
Powrót mieszaniny pomidorów do rondla iCook na średnim ogniu, często mieszając, aż gruby, 6-8 minut. Wymieszać w bulionie; doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu,aż zupa lekko zgęstnieje,10-15 minut. Wymieszać w czarnej fasoli ipoblano chiles. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania, o 5 protokół.
Podajemy zupę z dodatkiem queso fresco i pestek dyni oraz z dodatkiem limonki.
DO przodu: zupę można zrobić 2 dni. Kryj się i wyluzuj.
W porcji: 200 kalorii, 7 g tłuszczu, 10 g błonnika