Zupa Z Czarnej Fasoli
Zupa z czarnej fasoli to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 145 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, wodę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Z Czarnej Soczewicy I Czarnej Fasoli, Zupa Z Czarnej Fasoli, oraz Zupa Z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; umieścić w dużym rondlu. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty; zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 1 godzinę.
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu.
Dodać olej; zawirować do herbu.
Dodaj cebulę i paprykę; gotować 8 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodaj kminek, oregano, i czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodać fasolę, bulion warzywny i wodę. Doprowadzić do wrzenia; częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 30 minut lub aż fasola będzie miękka.
Połowę mieszanki fasoli umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę. Powrót puree zupa na patelnię. Wymieszać sok z limonki i 3 kolejne składniki (przez czarny pieprz). Zupa z kadzi do misek; top równomiernie z serem, i w razie potrzeby, cebula, śmietana, i kolendry.