Zupa z ciecierzycy, jarmużu i makaronu
Zupa z ciecierzycy z indyka i jarmużu z makaronem może być dokładnie tym przepisem bez nabiału, którego szukałeś. Ten przepis daje 8 porcji z 622 kaloriami , 63 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 3,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wielu osobom to danie główne bardzo się podobało. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Ten przepis z Allrecipes wymaga ciecierzycy, bulionu z kurczaka, oliwy z oliwek i jarmużu. 199 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 97% , to danie jest niesamowite. Wypróbuj Seared Wild Sea Scallops With Garbanzo Beans and Barley , Slow Cooker: Pork and Garbanzo Beans i Citrusy Pecan Garbanzo Couscous: A Salad For Cold Weather , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek osolonej wody. Dodaj makaron i doprowadź do wrzenia. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowany, ale nadal jędrny, około 12-15 minut.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku do zupy; dodaj indyka, cebulę i czosnek. Smaż na średnim ogniu, aż mięso się zrumieni, a cebula zmięknie, około 5 minut. Dodaj szałwię i rozmaryn i gotuj przez około 1 minutę, nie dopuść do zrumienienia ziół.
Wlej bulion i wodę do garnka razem z ciecierzycą i koncentratem pomidorowym. Doprowadź do wrzenia i dodaj jarmuż. Gotuj na wolnym ogniu, aż jarmuż zmięknie, około 5 minut. Dopraw zupę solą i pieprzem.
Aby podać, na dno miski na zupę włóż porcję ugotowanego makaronu i zalej gorącą zupą.